Från tanke till färdig smält skalle.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jag har snöat in på att göra saker som smälter. En sen kväll när jag låg och skulle sova på Hotell Härjedalen kom jag på att jag skulle vilja göra en smältande dödskalle.

Det roligaste med mitt skapande är när jag vet hur jag vill att slutprodukten ska se ut men jag måste lista ut hur jag ska göra.

Först köpte jag en billig plastskalle från halloweenavdelningen på en partyaffär. Den hade hål på en massa ställen som skulle förstöra formtillverkningen. Jag pluggade igen hålen med lera så att skallen skulle bli en bättre form.

Jag tejpade ihop en form av ett kefirpaket och ställde ner skallen. Det visade sig att skallhelvetet flöt i silikonet och nu var goda råd dyra. Jag hade blandat mycket av det dyra silikonet och det fick inte torka för mycket. Jag hade en ljusstake gjord av rosenkvarts som jag tejpade på toppen så att plastskallen skulle hålla sig på plats.

Här har det gått 10 timmar och silikonet har torkat. Jag skär försiktigt upp silikonet på baksidan av skallen och lirkar ur den. Sen blandar jag en rejäl skvätt resin, ca 400g, färgar den med pigmentpulver och häller resinet i silikonformen. Det får torka 15h.

Resultatet blir den här skapelsen som jag tänker såga hakan av, jag har inte hjärta att göra det.

Jag kommer då på att om jag ställer formen på sniskan och häller i mindre resin så spar jag både på sågen och resinet. Det får torka 15h.

Jag ställer skallen på min silikonmatta och blandar 36g av mitt dyra ”finresin”. Jag låter det stå och torka i ca 30 minuter så att det ska bli segt. Sen kletar jag dit pölen och gör smälteffekterna. Det får nu torka 10 timmar.

Så blev det, jag är rätt nöjd.

Total Page Visits: 8280 - Today Page Visits: 7

Ett svar till “Från tanke till färdig smält skalle.”

Kommentarerna är stängda.